Ботулинов токсин / Ботокс

CDEsthetic Пазарджик

Мезотерапия

Мезотерапията от CDEsthetic Пазарджик - процедури, които намират решение на един от големите недостатъци на съвременната козметология.
Image
Image

Какво представлява ботулиновия токсин?

Мезотерапията е метод, основан на подкожното въвеждане на хиалуронови молекули, витамини, микроелементи, аминокиселини и други полезни съставки в кожата чрез инжектиране.

И защо казахме че тя намира решение на основен недостатък в козметологията?

Повечето от продуктите, от които може да се очаква по-осезаем ефект, след приложение върху кожата под формата на кремове или маски не проникват в средния слой на кожата, където е необходимо, за да се прояви тяхното пълно действие. Това се дължи на основната функция на кожата – защита на организма от проникване на всякакви външни за него вещества.

Чрез инжекционна мезотерапия се добавят необходимите елементи за една красива и млада кожа.

Кои козметични проблеми могат да бъдат лекувани чрез мезотерапия?

Мезотерапията се използва за лечение на широк кръг проблеми, като условно може да ги разделим на мезотерапия при проблеми на кожата на лицето, мезотерапия за тяло и за коса.

Кога ще видя ефект от мезотерапията?

При мезотерапия на зоната на лицето с цел антиейдж и хидратация, резултатите настъпват още след първата седмица от процедурата, ако инжектираните продукти са добри. Кожата става по-тонизирана, подобрява се тургора и еластичността.

При пигментация и изсветляване на кожата, са необходими 2-3 процедури, които се извършват през 3 седмици до месец.

За пълно коригиране на целулит се изискват около 6 процедури, които се извършват през 20 дни, а за локални мастни натрупвания около 4 процедури.

Полезна информация

Кога процедурата не се извършва или търпи отлагане?

Лекарят, който осъществява процедурата ще ви информира за всички възможни нежелани реакции.

При наличие на инфекциозно-възпалителни процеси на мястото, където се извършва мезотерапията. Всяко обождане в такива области крие риск от разпространение на инфекцията. Ето защо,мезотерапията се извършва само след пълното премахване на възпалението.

Ако около обработвания участък има херпес трябва да се подхожда с повишено внимание, тъй като може да се предизвика неговото влошаване.

Пилинг (лазерен пилинг, направени преди по-малко от 1 месец, химически пилинг, направени преди по-малко от 2 седмици). Преди извършването на мезотерапията трябва да се изчака пълното възстановяване на кожата.

Заболявания, придружени от температура, втрисане, хронични заболявания в период на рецидив. През този период не е препоръчително да се извършват козметологични процедури, включително и мезотерапия.

Патологичен страх от игли. Ако страхът от иглата е толкова силна, че тя е под формата на фобия, тежестта на травмата може да е по-голямо от очаквания ефект от мезотерапията.

Индивидуална непоносимост, алергия към компонентите съдържащи се в мезококтейла. Спектърът на вещества, които могат да се въвеждат чрез мезотерапия, е много голям.

Image
Image
© 2023 CDEsthetic. Правата се притежават от CityDent Пазарджик.